Acum poți semnala drumurile cu probleme din Chișinău
3924

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Data publicării: 12/05/2016

cover-semnaleaza

Surse grafice: freepik.com

Invităm toți cetățenii să raporteze neregulile observate în reparația și construcția drumurilor din Chișinău. Sesizările Dvs. vor fi preluate de către experții noștri în rapoartele de monitorizare, care vor fi aduse la cunoștință autorităților și care ar urma să ia măsurile necesare. Planul e simplu, voi sesizați neregulile, iar noi le preluăm și mergem cu ele la autorități.

Câteva exemple de nereguli pe care le puteți semnala:

 • Asfalt aplicat incorect;
 • Amenajare greșită a stâlpilor, trotuarelor, parcărilor sau altor elemente stradale;
 • Calitatea proastă a lucrărilor – în timpul desfășurării lor și după darea lor în exploatare;
 • Lipsa măsurilor de protecție în perioada lucrărilor (bariere de protecție, indicatori de avertizare);
 • Acțiuni neglijente ale lucrătorilor, nerespectarea regimului de lucru (producerea zgomotului pe timp de noapte);
 • Furturi de materiale de la locul desfășurării lucrărilor;
 • Acțiuni care afectează mediul înconjurător (scurgeri de ulei, deșeuri de construcție, lipsă de salubritate în timpul și după finalizarea lucrărilor etc.etc.);

Instrucțiuni! Completați formularul corespunzător drumului și încărcați poze, materiale video sau alte fișiere disponibile. În cazul în care doriți să sesizați nereguli la un drum care nu este în această listă, puteți folosi acest formular .

Mai jos veți găsi formulare pentru următoarele străzi: (1) Drumul de acces spre s. Humulești; (2) str. Ion Dumeniuc (dinspre str. Studenților); (3) bl. Ștefan cel Mare; (4)  str. Vasile Alecsandri; (5) bl. Negruzzi; (6) str. Alecu Russo. De asemenea, punem la dispoziție două formulare speciale – unul pentru semnalarea problemelor în construcția locurilor de parcare și unul pentru semnalarea altor nereguli în reparația drumurilor din mun. Chișinău.

ATENȚIE! Problemele și neregulile pot fi raportate între 12 mai –  31 august 2016.

***

Sursă hărți: www.point.md/map 

1. Raportează nereguli în reparația/construcția drumurilor în Chișinău

semnaleaza-all
foto: casata.md

2. Str. Ion Dumeniuc (spre str. Studenților)

dumeniuc

3. Bd. Ștefan cel Mare

stefan cel mare

4. Str. Vasile Alecsandri

alecsandri

5. Bd. Negruzzi

negruzii

6. Str. Alecu Russo

alecu russo

7. Rapoartează nereguli în construcția locurilor de parcare

semnaleaza parcari

foto: victorchironda.eu

8. Drumul de acces spre s. Humulești (CLICK pe link sau hartă)

humulesti

 

În cazul în care doriți să raportați o eroare în completarea formularelor, vă rugăm să ne scrieți la radu@expert-grup.org.

____

Aceasta activitate este desfăşurată în proiectul „Transformăm Chișinăul într-un loc mai bun de trai”  finanțat de Policy Association for an Open Society (PASOS), susţinut de Comisia Europeană prin programul  Neighbourhood Civil Society Facility (European Neighbourhood and Partnership Instrument) Regional actions.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

 • budgetstories

  Donos Roman (raportează de pe str. Alecsandri): „Перекресток В.Александри и В. Микле все стоит разрушенным. Тротуары для пешеходов завалены щебнем или не покрыты асфальтом. Существовавшая парковка завалена горами щебня и песка, которые валются в том числе на тротуаре. Никак не установят знаки парковки и разметку для парковки. Парковаться негде, зато дорожная служба постоянно штрафует водителей!” foto aici: http://bit.ly/semanalaripozeEG

 • budgetstories

  Cezar Gligor raportează de pe str. Alecsandri:
  „1.Intersecția cu str. Bucuresti – diferență mare de nivel dintre suprafețile strazilor la intersectare, neajustarea „”pragurilor””
  2. Gropi „”tehnologice”” pe tot parcursul străzi renovate. Foarte negândit proiect.””

 • budgetstories

  Sergiu Gonceariuc raportează de pe str. Alecsandri:
  „După finalizarea lucrărilor de reparație, la scurt timp, au aparut gropi pe toata lungimea drumului, fapt ce denota o calitate proasta a asfaltului aplicat. Totodată, lasă de dorit capacele de la canalizare care stau la cîțiva centimetri deasupra asfaltului.”

 • budgetstories

  Valeriu raportează o problemă în construcție parcărilor (24.05.2016):
  „Decebal 82 — anul trecut sau efectuat lucrari de pregatire pentru instalare asfalt si mai departe fara schimbari ……”

 • budgetstories

  Anonim, bd. Ștefan cel Mare (24.05.2016): „Primarul Chisinaului PiDorin Chirtoaca a furat banii destinati pentru reparatiza bd. Negruzi si a strazii V. Alexandri. RUPETI-I C**** SI BAGATI-I IN GIT!!!!”

 • budgetstories

  Iurie, bd. Ștefan cel Mare (24.05.2016): „Zeci de ori am anunțat autoritățile de la primărie Chișinău că drumul de la intersecția de la strada Trandafirilor între blocurile 13/1 și 11/1 care se întinde până la strada Zelinski este impracticabilă atât pentru mamele cu copii în cărucioare atât și pentru mașini care trec pe acolo zi de zi!”

 • budgetstories

  Andrei Daie, Drumul de acces catre comuna Truseni, municipiul Chisinau (25.05.2016): „Drumul de acces catre Truseni (care vine de la traseul Chisinau -Ungheni pina in sat) nu are deloc marcaj rutier. Aceasta provoaca multiple situatii de accident si chiar accidente frontale.”

 • budgetstories

  Ion, str. Cernăuți (13.05.2016): „str Cernauti este reparata necalitativ an de an, muncitorii arunca cateva lopeti de asfalt fara sa curete grile de glod, camioanele pompierilor pur si simplu arunca ace asfalt in maxim o saptamina. ca sa nu mai zicem ca cele citeva case de pe str. Cernauti, in spatele garajelor, nu sint conectate la reteaua de canalizare. in secolul XXI”

 • budgetstories

  Nelu (25.05.2016): „Lipsa canalizărilor pentru scurgerea apelor, astfel, în timpul ploilor nivelul apei este destul de mare.”

 • budgetstories

  Simanschi Vladimir (25.05.2016): „Strada Rosiori in sectorul Buiucani nu este facuta pina la urma. Asfaltul de al treilea sort so spalat si so lasat.”

 • budgetstories

  Ana Baluta (24.05.2016): „Drumurile au o stare deplorabilă. Parcări nu există. Pe Alecsandri, deși reparată, nu sunt locuri de parcare normale, se parchează pe trotuar, mamele cu copii mici nu au unde merge cu carucioarele. Bordură nu există. Trecerile de pietoni nu sunt vopsite. Despre piste pentru biciclisti nu mai indraznesc sa zic”

 • budgetstories

  Vicol Serghei (25.06.2016), Telecentru,str.Drumul Viilor intersecție cu str. Academiei: „Trotuar care duce în nicăieri,in stilp mai bine zis…”

 • budgetstories

  Irina (9.06.2016), Intersecția Bld. Ștefan cel Mare – str. Armenească: „Nisipul este lăsat pe trotuar fără a fi îngrădit sau semnalat. Lipsesc bucăți de pavaj, ceea ce ceează dificultăți de traversare a străzii de către pietoni.” Foto: http://bit.ly/semanalaripozeEG

 • budgetstories

  Denis Bulbocean (9.6.2016), intersecție Veronica Micle vs Vasile Alecsandri: „drum stricat, gropi, pietre pe asfalt, diferență mare de nivel între străzi.”

 • budgetstories

  Dumitru, PMAN, Chișinău: „Pavajul uzat putea fi demontat cu acuratețe pentru ulterioara lui refolosire.
  Desi folosit, pavajul este încă potrivit pentru exploatare. Consider ca e o neglijenta si irosire a resurselor care si asa sunt putine.”

 • budgetstories

  Valentin Sasu, bd. Ștefan cel Mare (2.8.2016): „Asfaltul nou așternut deja este valuri.”

 • budgetstories

  Anonim, bd. Ștefan cel mare cu str. Alecsandri (4.8.2016): „Intersectia a 2 strazi aparent reparate, dar ai zice ca esti pe drum de tara. Intersectia nu este ajustata la acelasi nivel.”

 • budgetstories

  Sergiu Pădure, str. Vasile Alecsandri (8.8.2016): „Pe strada Alecsandri cînd a fost renovata strada sa asfaltat cu 5 cm (!) Mai puțin, din acest motiv ieșirea rețelelor de canalizare sunt mai sus de cit înălțimea carosabilului !! Sunt ca niște ciuperci de după ploaie” .