Despre proiect

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

 

Budget Stories

Urmând conceptul de Open Budgets, echipa Expert-Grup împreună cu RT Design Studio, partener responsabil de partea vizuală a proiectului, au creat site-ul BudgetStories.md. În cadrul acestuia, intenționăm să analizăm și să vizualizăm seturile de date deschise pentru a aduce claritate privind cheltuielile publice în diferite sectoare. Pe BudgetStories.md rezultatele analizelor sunt publicate într-o formă vizuală, descriptivă și ușor accesibilă.

Despre Open Data Conform Opendefinition.org, datele deschise sunt date ce pot fi utilizate, reutilizate și distribuite în mod liber de oricine – cu condiția că este indicată sursa „attribute and sharealike”.

Despre Open Budgets Bugetele deschise sunt seturile de date publicate de Guvern privind cheltuielile publice. Exemplu în Moldova este baza de date a cheltuielilor publice BOOST.

Ce vrem să obținem

Cu ajutorul acestui instrument, vrem să oferim un cadru pentru o mai bună înţelegere de către cetăţeni şi în special de partea activă a societății, privind funcţionarea sistemului finanţelor publice şi modul în care acesta influențează viaţa de zi cu zi, înțelegere care în final va contribui la o implicare mai plenară a societății în procesul bugetar și la o cheltuire mai eficientă a banilor publici. Sperăm că toate analizele de pe BudgetStories.md vor susține discuțiile despre eficiența cheltuirii banului public. În cadrul acestui proiect, dăm acces liber la seturile de date cu care am lucrat pentru ca discuția să continue în mod consistent.

La ce aveți acces

Rezultatele analizelor datelor bugetare deschise sunt însoțite de infografice și vizualizări.

Este oferită posibilitatea de a descărca seturile de date pentru reutilizare și republicare (cu indicarea sursei).

La solicitare, oferim instituțiilor media resurse editabile ale conținutului pentru reutilizare și republicare. Tot conținutul de pe BudgetStories.md este licențiat cu Creative Commons Attribution (Unported) v3.0 License.

Termeni și condiții parteneriat

Suntem deschiși să oferim instituțiilor media resurse editabile ale conținutului de pe BudgetStories.md pentru reutilizare și republicare. Partenerii media ai Expert-Grup / Budget Stories beneficiază de:

  1. Acces la kit-ul de resurse grafice editabile cu infografice pentru adaptarea la formatele de publicare specifice (TV, ziare, Web, etc.);
  2. Acces la materialele privind următorul infografic/budgetstory (comunicatul de presă și resursele infografice editabile) în ziua publicării conținutului;
  3. Informare referitor la metodele folosite în cercetări, modul de aplicare și rezultatele obținute pentru ca inițierea cercetărilor independente bazate pe datele deschise privind bugetul (inclusiv BOOST);
  4. Plasarea informației (logo) la categoria Parteneri informaționali, atât pe prima pagină a BudgetStories.md, cât și la Despre proiect.

Aceste beneficii sunt oferite în următoarele condiții:

  1. Pentru a deveni partener, este necesar ca instituțiile media să aibă un acord cu EXPERT-GRUP;
  2. Instituțiile media partenere asigură prezența și promovare permanentă și vizibilă a proiectului BudgetStories.md pe rețeua/site-ul media;
  3. Instituțiile media partenere asigură distribuirea vizibilă a infograficelor la momentul publicării;
  4. Instituțiile media partenere oferă posibilitatea de a include banere informaționale pe site-ul proprii (recomandabil banner flash 240 * 320 px, sau banner flash 100% din lăţimea paginii [2550 px max] * 90 px).

Cum poate fi perfectat Acordul: Prin trimiterea confirmării de mai jos, Dumneavoastră sunteți de acord cu principalele obligații ale partenerilor media în conformitate cu Acordul.

Solicită parteneriat

 

Tot conținutul de pe BudgetStories.md este licențiat cu Creative Commons Attribution (Unported) v3.0 License.

Descarcă logo-ul Budget Stories →

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.