Un calendar bugetar pe înțelesul cetățenilor
5287

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Data publicării: 18/4/2013

„Calendarul bugetar” instrumentul care oferă o imagine integrală a procesului bugetar din Republica Moldova.

post-calendarul-bugetarr

Pentru ca bugetul public să răspundă necesităților prioritare ale cetățeniilor și pentru ca banii bugetari să fie utilizați în mod transparent este important ca însuși procesul bugetar să fie transparent.

Transparența presupune că cetățenii sunt informați în timp util despre evenimentele din procesul bugetar, au acces la documentele bugetare, și sunt create toate condițiile pentru o participare a publicului larg în toate etapele procesului.

Modulul interactiv Calendarul bugetar este elaborat în încercarea de a susține părțile interesate să cunoască cum decurge procesul bugetar în Republica Moldova, și de a facilita accesul la documentele-cheie și implicarea în acest proces.

Calendarul bugetar reflectă 5 etape ale proceselor bugetare pentru anii bugetari 2012, 2013 și 2014. Puteți accesa toate documentele bugetare publicate. De asemenea, puteți vedea la ce etapă se află procesul bugetar pentru fiecare ciclu bugetar activ și care sunt evenimentele următoare.

Prin click pe denumirea documentul este posibil accesul la documentele principale ale procesului bugetar. De asemenea, este prezentată informație similară pentru 2012 (pentru că ciclul bugetar al acestui an nu s-a încheiat) 2014 (pentru că deja este în curs de planificare).

Fiecare document conține etichetă care informează despre cum au fost publicate documentele: la timp, cu întârziere, sau dacă documentele urmează să fie publicate. Astfel, după cum arată Calendarul Bugetar, publicarea Cadrului Bugetar pe Termen Mediu 2014 – 2015 întârzie.

Colectarea și analiza datelor: Victoria Vlad

Vezi Calendarul bugetar →

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.