Cum sunt cheltuiți banii din finanțarea externă?
4494

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Data publicării: 15/11/2013

Dacă în infograficul anterior am reprezentat care sunt cei mai mari donatori pentru realizarea proiectelor investiționale în sectorul public din Republica Moldova, acest infografic are menirea să arate pentru ce au fost cheltuiți acești bani și cum a evoluat finanțarea pe parcursul ultimilor 4 ani.

Finantarea-externa-3

Între anii 2009 și 2012, Republica Moldova a primit finanțare externă pe proiecte investiționale în sumă de circa 5,4 miliarde lei. Totodată, în jur de 35% din cheltuielile capitale au fost finanțate din surse externe.

Cinci sectoare ale economiei noastre au beneficiat de circa 75% din totalul finanțărilor din surse externe:

  • Agricultura (23,94%)
  • Transporturi și drumuri (17,82%)
  • Sănătate (14,47%)
  • Activitățile și serviciile neatribuite la alte grupe principale (10,08%)
  • Alte servicii legate de activitatea economică (8,46%)

Cei mai mulți bani din asistența externă au fost acordați pentru realizarea proiectelor investiționale în agricultură, sau circa 24% din totalul finanțărilor în acești ani. Pentru transporturi și gospodăria de drumuri au fost cheltuiți în jur de 961 milioane lei, sau circa 18% din totalul finanțărilor.
Mai puțin de 1% din finanțarea externă au fost cheltuiți pentru realizarea proiectelor investiționale în justiție, învățământ, cultură, menținerea ordinii publice, asistența socială și completarea rezervelor de stat.

Descarcă setul de date →

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.